1 kg ryby miruna
Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mąki ekstra uniwersalny koncentrat mąki bezglutenowej*
1 jajko
1 łyżka bulionu bezglutenowego*
1/2 szklanki wody
oliwa do smażenia
Wszystkie składniki ciasta połącz i mieszaj aż uzyskasz gładką masę. Rybę obtocz w cieście i usmaż na oliwie.
4 cebule pokrojone w paski i zeszklone
4 - 5 ogórków konserwowych w occie, pokrojone w paski
1 słoik papryki konserwowej ( 700ml), pokrojona w paski
Zalewa na rybę:
1 szklanka wody
100 g przecieru pomidorowego
8 łyżek ketchupu łagodnego, bezglutenowy
4 łyżki octu
3 płaskie łyżki cukru
sól do smaku
Zalewę gotuj 3 minuty.
Układamy kolejno: rybę, cebulę, paprykę i ogórki. Polej zalewą.
Gotowe.
*Używam tylko produkty certyfikowane ze znakiem przekreślonego kłosa (patrz pod banerem z tytułem bloga PORADY).
1 kg hoki fish
Pancake dough:
1 glassfull of extra universal gluten-free flour concentrate of Bezgluten*
1 egg
1 tablespoon gluten-free broth*
1/2 cup water
oil for frying
Connect all components of the dough and mix until you get a smooth paste. Coat fish with dough and fry it in olive oil.
4 onions cut into strips and fry (glaze)
4 - 5 pickled cucumbers in vinegar, cut into strips
1 jar of preserved peppers in vinegar (700ml), cut into strips
Sauce to fish:
1 cup water
100 g tomato paste
8 tablespoons mild ketchup, gluten-free
4 tablespoons of vinegar
3 level tablespoons of sugar
salt to taste
Cook sauce for 3 minutes.
Lay in the order (tier): fish, onions, peppers and cucumbers. Pour the marinade.
Done.
* I only use certified products with the crossed grain symbol, gluten-free products available in Poland (side pannel: My internet shops with gluten-free products).