200 g makaronu ryżowego wstążki, bezglutenowy
1 1/2 dużego ogórka
350 g szynki z indyka, użyłam wędzoną pierś kurczaka
1 pęczek świeżego koperku (około 15 gałązek), drobno posiekany
2 płaskie łyżki majonezu bezglutenowego
2 płaskie łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i przelej zimną wodą. Ogórka obierz, pokrój w dużą kostkę. Szynkę pokrój w dużą kostkę. Makaron wymieszaj z ogórkiem, szynką i posiekanym koperkiem. Majonez połącz z jogurtem, dodaj do makaronu, dopraw solą i pieprzem, wszystko dokładnie wymieszaj.
4 - 5 servings
200 g rice gluten-free noodle, ribbons
1 1/2 large cucumber
350 g turkey ham, I used smoked chicken breast
1 bunch fresh dill (about 15 sprigs), finely chopped
2 level tablespoons gluten-free mayonnaise
2 level tablespoons of plain yoghurt
salt and pepper to taste
Cook the rice noodles according to package instructions. Drain and pour cold water. Peel the cucumber, cut into large cubes. Cut ham into large cubes. Mix pasta with cucumber, ham and chopped dill. Connect mayonnaise with yoghurt, add the pasta, season with salt and pepper and mix everything thoroughly.