/scroll down to the English version/
Przepis ze strony Jakuba Kuronia.
2 porcje
500 - 700 g ugotowanych lub pieczonych buraków
2 łyżki bezglutenowego majonezu
1 łyżka bezglutenowej musztardy
1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
sok z 1/2 cytryny
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Majonez wymieszaj z musztardą, sokiem z cytryny i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Ugotowane buraki pokrój w ósemki. Dodaj do tego sos i wymieszaj. Odstaw na minimum 30 minut, by smaki się przegryzły. Udekoruj natką pietruszki.
2 servings
500 - 700 g boiled or roasted beets
2 tablespoons gluten-free mayonnaise
1 tablespoon gluten-free mustard
1 clove of garlic, pressed
juice of 1/2 lemon
salt and freshly ground pepper to taste
Mix mayonnaise with mustard, lemon juice and garlic. Season with salt and pepper.
Boiled beet cut into eighths. Add the sauce and mix it. Leave for a minimum of 30 minutes to let the flavors get chewed. Garnish with parsley.
500 - 700 g boiled or roasted beets
2 tablespoons gluten-free mayonnaise
1 tablespoon gluten-free mustard
1 clove of garlic, pressed
juice of 1/2 lemon
salt and freshly ground pepper to taste
Mix mayonnaise with mustard, lemon juice and garlic. Season with salt and pepper.
Boiled beet cut into eighths. Add the sauce and mix it. Leave for a minimum of 30 minutes to let the flavors get chewed. Garnish with parsley.