1 koktajl
5 centymetrowy kawałek ogórka, obrany i posiekany
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
2 świeże liście bazylii
1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy
42 ml ginu, zastąp rumem by było bezglutenowo
2 łyżki świeżego soku z cytryny
4 kostki lodu
1 cienki plasterek cytryny, do przybrania
1 cienka plasterek ogórka, do przybrania
W shakerze umieść skórkę z cytryny, ogórek, bazylię i miód, wytrząśnij energicznie. Dodaj gin, sok z cytryny i mieszaj około 10 sekund. Przelej drink do szklanek z kostkami lodu i plasterkiem ogórka. Udekoruj szklankę plasterkiem cytryny. Podawaj drink od razu.
http://www.niam.pl/pl/produkty/1446-gin
1 drink
5 cm piece of cucumber, peeled and chopped
1 teaspoon of grated lemon zest
2 fresh basil leaves
1 teaspoon of honey or agave nectar
42 ml of gin, substitute for rum that is gluten free
2 tablespoon of fresh lemon juice
4 ice cubes
1 thin slice lemon, for garnish
1 thin slice cucumber, for garnish
In a cocktail shaker, place chopped cucumber, lemon zest, basil and honey, shake vigorously. Add the gin, lemon juice and stir 10 seconds. Pour the mixture into a rocks glass filled with ice cubes and slice of cucumber. Garnish with lemon and serve.