Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
poniedziałek, 22 czerwca 2015
Wyszukane - bezglutenowe smakołyki Tercetto.
Prażone orzechy i migdały, aromatyczne wiśnie i żurawinę oraz słodkie
rodzynki połączono z wyśmienitą czekoladą. „Tercetto” to alternatywa
dla klasycznych słodyczy, które oprócz wyjątkowego smaku dostarczają
organizmowi cennych składników odżywczych zawartych w bakaliach, suszonych owocach oraz w
czekoladzie.
Moda na gotowanie.
Jest moda na uprawianie sportu, na prowadzenie zdrowego trybu życia (co bardzo popieram), moda na udzielanie się na portalach społecznościowych fb, twitter, na serwisach społecznościowych przeznaczonych do prezentowania głównie materiałów wizualnych - pinterest, tumblr, moda na pisanie blogów, moda na selfie, moda na udział w telewizyjnych programach muzycznych lub kulinarnych, dla ludzi z różnymi talentami.
A ja chciałabym by przyszła moda na gotowanie, gotowanie w domu każdego dnia, jeżeli jest to możliwe, szczególnie wśród młodych ludzi. Dlaczego, bo gotowa żywność wysoko-przetworzona zawiera wiele dodatków takich jak konserwanty, przeciwutleniacze, sztuczne aromaty, barwniki, substancje spulchniające i przeciwbrylujace, wzmacniacze smaku, a w tanich wędlinach jest prawie cały układ mendelejewa. Jest tego w gotowych produktach znacznie więcej niż dwadzieścia lat temu.
Proponuję szerzyć hasło: GOTOWANIE JEST TRENDY. Oczywiście gotowanie zdrowego pożywienia.
Z moich obserwacji wiem, że żywność regionalna produkowana tradycyjnie zawiera mniej dodatków, a produkty ze znakiem chronione oznaczenie geograficzne produkowane są przy użyciu tradycyjnych surowców lub charakteryzują się tradycyjnym składem, sposobem produkcji lub przetwarzania, a zatem nie zawierają dodatków chemicznych: konserwantów, sztucznych barwników, ulepszaczy smaku. Więcej o "trzech znakach regionu" możecie przeczytać na stronie PORADY (pasek stron pod banerem z tytułem bloga) w dziale Poznań Targi 2014: Smaki Regionów. Targi corocznie odbywają się we wrześniu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Grafiki poniżej można pobrać i rozpowszechniać, wyrażam na to zgodę.
A ja chciałabym by przyszła moda na gotowanie, gotowanie w domu każdego dnia, jeżeli jest to możliwe, szczególnie wśród młodych ludzi. Dlaczego, bo gotowa żywność wysoko-przetworzona zawiera wiele dodatków takich jak konserwanty, przeciwutleniacze, sztuczne aromaty, barwniki, substancje spulchniające i przeciwbrylujace, wzmacniacze smaku, a w tanich wędlinach jest prawie cały układ mendelejewa. Jest tego w gotowych produktach znacznie więcej niż dwadzieścia lat temu.
Proponuję szerzyć hasło: GOTOWANIE JEST TRENDY. Oczywiście gotowanie zdrowego pożywienia.
Z moich obserwacji wiem, że żywność regionalna produkowana tradycyjnie zawiera mniej dodatków, a produkty ze znakiem chronione oznaczenie geograficzne produkowane są przy użyciu tradycyjnych surowców lub charakteryzują się tradycyjnym składem, sposobem produkcji lub przetwarzania, a zatem nie zawierają dodatków chemicznych: konserwantów, sztucznych barwników, ulepszaczy smaku. Więcej o "trzech znakach regionu" możecie przeczytać na stronie PORADY (pasek stron pod banerem z tytułem bloga) w dziale Poznań Targi 2014: Smaki Regionów. Targi corocznie odbywają się we wrześniu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Grafiki poniżej można pobrać i rozpowszechniać, wyrażam na to zgodę.
Wędliny i kiełbasy - co warto wiedzieć.
Strona PORADY została wzbogacona o dział Wędliny i kiełbasy - co warto wiedzieć.W dziale znajdują się linki do następujacych stron:
Subskrybuj:
Posty (Atom)