/scroll down to the English version/
3 - 4 porcje
1 kg ziemniaków
1 łyżka soli
1/2 kubka posiekanej grupo natki pietruszki (10 - 12 gałązek)
1/3 kubka posiekanej zielonej cebulki (1 cebulka z szczypiorem)
3 - 4 łodygi selera naciowego, pokrojona w kostkę
50 ml oleju z lnu
2 łyżki octu jabłkowego
2 płaskie łyżeczki bezglutenowej musztardy
2 ząbki czosnku, drobno posiekany
świeżo zmielony pieprz i sól do smaku
Nieobrane ziemniaki ugotuj ze solą. Odstaw do ostygnięcia. Połącz oliwę z octem jabłkowym, musztardą i czosnkiem, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Zimne ziemniaki pokrój w plastry. W misce umieść natkę pietruszki, zieloną cebulkę i seler, dodaj dressing i wymieszaj. Dodaj ziemniaki i ponownie delikatnie wymieszaj. Odstaw sałatkę na 3 - 4 godziny, potem podawaj.
Polecam/ Recommend bardzo smaczna i pasuje na grilla
3 - 4 servings
1 kg of potatoes
1 tablespoon salt
1/2 cup coarsely chopped parsley (10 - 12 sprigs)
1/3 cup chopped green onion (1 onion with chives)
3 - 4 stalks of celery, diced
50 ml flax oil
2 tablespoons apple cider vinegar
2 flat teaspoons gluten-free mustard
2 cloves of garlic, finely chopped
freshly ground pepper and salt to taste
Cook unpeeled potatoes with salt. Leave to cool. Combine flax oil with apple vinegar, mustard and garlic, mix, season with salt and pepper. Cut the cold potatoes into slices. In the bowl put parsley, green onion and celery, add dressing and mix. Add the potatoes and mix gently again. Leave the salad for 3 - 4 hours, then serve.
1 kg of potatoes
1 tablespoon salt
1/2 cup coarsely chopped parsley (10 - 12 sprigs)
1/3 cup chopped green onion (1 onion with chives)
3 - 4 stalks of celery, diced
50 ml flax oil
2 tablespoons apple cider vinegar
2 flat teaspoons gluten-free mustard
2 cloves of garlic, finely chopped
freshly ground pepper and salt to taste
Cook unpeeled potatoes with salt. Leave to cool. Combine flax oil with apple vinegar, mustard and garlic, mix, season with salt and pepper. Cut the cold potatoes into slices. In the bowl put parsley, green onion and celery, add dressing and mix. Add the potatoes and mix gently again. Leave the salad for 3 - 4 hours, then serve.