Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
piątek, 19 września 2014
Kanapka: pasta z awokado, rukola, rzodkiewka i kiełki. Sandwich: avocado paste, arugula, radish and sprouts.
Proponuję zrobić kanapki z bezglutenowych bułek ciabatta firmy Bezgluten lub bezglutenowego chleba vitalnego ciemnego firmy Glutenex. Oba produkty to nowość na polskim rynku, są bardzo smaczne. (scroll down to English version)
Składniki na 4 kanapki:
1 awokado
150 g serka śmietankowego meksykańskiego, z serii łaciaty (zawiera: paprykę, pieprz cayenne, kumin, czosnek, natkę pietruszki, cebulę, pieprz i sól)
pieprz cayenne, opcjonalnie
1 łyżka soku z limonki
kilka kropel zielonego barwnika, opcjonalnie
3 - 4 rzodkiewki
2 garście rukoli
25 g kiełek rzodkiewki
4 plastry wędzonego łososia, opcjonalnie, nie dodałam, wersja wegetariańska
Awokado obierz, rozgnieć widelcem, dodaj sok z limonki i serek meksykański, wszystko dokładnie wymieszaj na gładką pastę. Jeżeli lubisz bardzo pikantne dania, dodaj do pasty pieprz cayenne, wedle własnego upodobania. Rzodkiewkę umyj, pokrój w plastry. Bułki przekrój na pół, połóż kolejno rukolę, pastę z awokado, opcjonalnie plaster łososia, kiełki a na wierzch plastry rzodkiewki. Smacznego.
Jeżeli chcesz by pasta z awokado miała zielony kolor dodaj kilka kropel spożywczego barwnika.
I suggest You make sandwiches with gluten-free ciabatta rolls of Bezgluten company or gluten-free vital dark bread of Glutenex company. Both products are a novelty in the Polish market, they are very tasty.
Ingredients for 4 sandwiches:
1 avocado
150 g Mexican cream cheese of Mlekpol company (contains: paprika, cayenne pepper, cumin, garlic, parsley, onion, pepper and salt)
cayenne pepper, optionally
1 tablespoon lime juice
a few drops of green dye, optionally
3 - 4 radishes
2 handfuls of arugula
25 g radish sprouts
4 slices of smoked salmon, optionally, I didn't add, vegetarian version
Peel avocado, mash with a fork, add the lime juice and Mexican cheese, mix all carefully to a smooth paste. If you like very spicy food, add cayenne pepper to paste, according to your tastes. Wash radishes, cut into slices. Cut rolls in half, place one after the other arugula, avocado paste, optionally slice of salmon, sprouts and on the top radish slices. Enjoy.
If you want to obtain green color of avocado paste, add a few drops of food dye.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz