Dzisiejszy dzień spędzam sama, nie robiłam obiadu dla jednej osoby. Zrobiłam za to super kanapki: jedną z pesto brokułowym a drugą z pastą z awokado. Przepyszne i bogate w witaminy.
Kanapka z pesto
chleb witalny ciemny bezglutenowy
pesto brokułowe wg przepisu tutaj http://margaretglutenfree.blogspot.com//pesto-brokuowe/
tuńczyk w oliwie z puszki
plasterki rzodkiewki
Ilość przygotowanego pesto z przepisu wystarcza na kilka dni. Przechowuj w lodówce.
Kanapka z pastą z awokado
chleb witalny ciemny bezglutenowy
pasta z awokado
ugotowane jajko pokrojone w ćwiartki
kiełki rzodkiewki
Pasta z awokado
1 awokado,obrane, przeciśnięte przez praskę
1 łyżka soku z cytryny
świeżo zmielony pieprz do smaku
sól
szczypta pieprzu cayenne lub ostrej papryki
Wystarczy dokładnie połączyć składniki, doprawić pieprzem, solą i papryką, gotowe.
Sandwich with pesto
vital dark bread, gluten-free
broccoli pesto recipe here http://margaretglutenfree.blogspot.com/pesto-brokuowe/
canned tuna in oil
sliced radishes
Amount of prepared broccoli pesto from this recipe is enough for a few days. Keep it in fridge.
Sandwich with avocado paste
vital dark bread, gluten-free
pasta with avocado
boiled egg cut in quarters
radish sprouts
Pasta with avocado
1 avocado, peeled, pressed or mashed
1 tablespoon of lemon juice
freshly ground pepper to taste
salt
pinch of cayenne pepper or hot pepper
Combine thoroughly the ingredients. Season with pepper, salt and cayenne pepper.
Zobacz również / See also:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz