Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

piątek, 17 lipca 2015

Kanapka z wątróbką i cukinią. Sandwich with liver and zucchini.


Kanapka powstała by dostarczyć organizmowi witaminy K, kwasu foliowego, żelaza i witaminy B12.

chleb witalny bezglutenowy (firma Glutenex)
sałata masłowa
młoda cukinia
wątróbka z indyka
musztarda bezglutenowa

szalotka, pokrojona w kliny
oliwa do smażenia
sól, pieprz

Wątróbkę umyj, osusz. Usmaż wątróbkę razem z szalotką na oliwie z około 10 minut. Pod koniec smażenia dopraw solą i pieprzem do smaku. Cukinię umyj, pokrój w plastry, posyp solą i smaż na oliwie około 2 - 3 minut z każdej strony.
Na kromce chleba ułóż kolejno: sałatę, plasterki cukinii, pokrojoną w plastry w wątróbkę, posmaruj musztardą. Smacznego.

Sandwich was created to provide the body with vitamin K, folic acid, iron and vitamin B12.

gluten-free vital bread (the company Glutenex)
butterhead lettuce
young zucchini
turkey liver
gluten-free mustard

shallots, cut into wedges
oil for frying
salt, pepper

Wash liver, dry. Fry liver with shallots in olive about 10 minutes. At the end of frying, season with salt and pepper to taste. Wash zucchini, cut into slices, sprinkle with salt and fry in oil about 2 - 3 minutes on each side. On a slice of bread place in the order: lettuce, slices of zucchini, cuted into slices liver, brush the liver with mustard. Bon Appetit.




Brak komentarzy: