Dzisiaj kilka pomysłów z mojego bloga na podanie buraczków.
Today some ideas from my blog for serving of beetroots.

Botwinka w wersji wege. Vegan Beet Green Soup.
Carpaccio z buraka. Beetroot Carpaccio.
Carpaccio z buraka. Beetroot Carpaccio.
Sałatka z buraka i żółtych pomidorów. Beets Yellow Tomatoes Salad.
Chłodnik z botwiny, kalarepy i rzodkiewki, bez nabiału. Cold soup with chard, kohlrabi and radishes, dairy free.
Szuba - ukraińska sałatka śledziowa. Shuba - Ukrainian herring salad.
Sałatka z buraka, soczewicy i wołowiny z szpinakiem i granatem. Beetroot beef lentil salad with spinach and pomegranate.
Warstwowa sałatka z burakiem i awokado. Layered salad with beetroot and avocado.
Sałatka z czerwonymi burakami, soczewicą i serem greckim. Salad with red beets, lentil and Greek cheese.
Sos tzatziki z mietą i buraczkami. Tzatziki sauce with mint and beets.
Szuba - ukraińska sałatka śledziowa. Shuba - Ukrainian herring salad.
Sałatka z buraka, soczewicy i wołowiny z szpinakiem i granatem. Beetroot beef lentil salad with spinach and pomegranate.
Warstwowa sałatka z burakiem i awokado. Layered salad with beetroot and avocado.
Sałatka z czerwonymi burakami, soczewicą i serem greckim. Salad with red beets, lentil and Greek cheese.
Sos tzatziki z mietą i buraczkami. Tzatziki sauce with mint and beets.
Polecam też wpis / I also recommend the post :
Dlaczego warto jeść czerwone buraki? Why should we eat beetroots?
Dlaczego warto jeść czerwone buraki? Why should we eat beetroots?