Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

sobota, 22 sierpnia 2020

Nadziewane papryki z jajkiem. Stuffed peppers with egg.

 


/scroll down to English version/
2 czerwone papryki
1 zielona papryka
1/2 cukinii, pokrojona w kostkę
kilka pomidorków koktajlowych, pokrojone na połówki
1 zielona cebulka, pokrojona w plasterki
120 g boczku pokrojony w słupki
6 jajek
sól i pieprz do smaku

Papryki przekrój na pól, usuń pestki. do każdej połówki włóż trochę cukinii, boczku i zielonej cebulki. Na wierzch wbij jedno jajko i umieść po 2 połówki pomidora. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni Celsjusza z termoobiegiem i piecz 30 minut.


2 red peppers
1 green pepper
1/2 zucchini, diced
a few cherry tomatoes, cut into halves
1 green onion, sliced
120 g bacon, cut into sticks
6 eggs
salt and pepper to taste

Cut peppers in half and remove the seeds. Put some zucchini, bacon and green onions in each half. Add one egg on top and place 2 tomato halves. Season with salt and pepper. Put in an oven preheated to 175 degrees Celsius with air flow and bake for 30 minutes.