Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

piątek, 26 czerwca 2015

Wyszukane - konfitury, syropy i miody.

Firma Nasze Domowe (www.naszedomowe.pl) produkuje konfitury i syropy wg tradycyjnych metod. Świeże owoce, naturalne, proste składniki bez sztucznych dodatków. Jak za dawnych lat. Poniżej wybrane produkty:


 
Konfitura czarna porzeczka: czarna porzeczka 60%, cukier, pektyna owocowa, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura owoce leśne: owoce 60% (w tym truskawka 20%, malina 20%, czarna porzeczka 8%, jagoda 6%, jeżyna 6%), cukier, pektyna owocowa, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura rabarbar: rabarbar 71,5%, cukier, pektyna owocowa, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura śliwki: śliwki 67,5%, cukier, pektyna owocowa, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura z jagód: cukier, owoce czarnych jagód (50%), pektyna owocowa (substancja zagęszczająca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura z płatków róży: cukier, płatki róży fałdzistolistnej (19%), woda, kwas cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura z maliny: cukier, owoce malin (50%), pektyna owocowa (substancja zagęszczająca),kwas cytrynowy (regulator kwasowości)





UWAGA: syropy nie zawierają syropu glukozowo-fruktozowego, który otrzymuje się w procesie przetwarzania skrobi uzyskanej z kukurydzy czy pszenicy.

Syrop z aronii: cukier, sok z aronii (37%), kwas cytrynowy (regulator kwasowości)

Syrop z kwiatów czarnego bzu: cukier, wyciąg z kwiatu czarnego bzu (12%), kwas cytrynowy (regulator kwasowości)

Syrop z żurawiny: sok żurawinowy (53%), cukier

Syrop z owoców czarnego bzu: cukier, sok z czarnego bzu (37%), kwas cytrynowy (regulator kwasowości)



Pasieka Pucer z Mazur (http://pasiekapucer.2hi.pl/.../sklepik/) wytwarza tradycyjne, naturalne miody. Moje ulubione to miód nektarowy gryczany, miód nektarowy wielokwiatowy kremowany i miód leśny. Produkują również miód wrzosowy, akacjowy, lipowy, rzepakowy, rzepakowy z cynamonem, spadziowy. 



Bartnik Mazurski /rodzina Pucer/ (http://bartnikmazurski.pl/nasze-miody/) produkuje miód gryczany, leśny, lipowy, lipowy z Barcji, rzepakowy kremowy, wielokwiatowy, wrzosowy, ze spadzi iglastej, miód z nawłoci, miód mniszkowy, miód z imbirem, miód z cynamonem, miód z pyłkiem, miód z pierzgą, miód z malinami, miodoczekoladę i miód z chilli oraz pyłek pszczeli.




Deser jogurtowy z granolą, awokado i brzoskwinią. Yoghurt dessert with granola, avocado and peach.




2 porcje
300 g jogurtu greckiego
6 łyżek granoli/musli (przepis: http://.../bezglutenowa-granola-z-orzechami/)
1 łyżka miodu
1 dojrzałe awokado
2 brzoskwinie

Jogurt wymieszaj z miodem i granolą, przełóż do pucharków. Awokado obierz i pokrój w kostkę. Brzoskwinie umyj i pokrój w kostkę. Awokado połącz z brzoskwinią i wymieszaj. Owoce połóż na jogurcie.

2 servings
300 g of Greek yoghurt 

6 tablespoons of granola (recipe: http://.../bezglutenowa-granola-z-orzechami/)
1 tablespoon of honey
1 ripe avocado
2 peaches

Mix yogurt with honey and granola, put into the cups. Peel avocado and cut into cubes. Wash peaches, cut into cubes. Combine avocado with peaches and mix. Place fruit on yogurt.