Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

niedziela, 7 grudnia 2014

Przekąski - koreczki warzywne z mozzarellą. Appetizer - vegetable snacks with mozzarella.




150 g krakersów bezglutenowych*
200 g sera mozzarella, mini kulki
250 g pomidorów koktajlowych
1 - 2 łodygi selera naciowego, pokrojony w plastry
świeża mięta, listka
pieprz

drewniane patyczki (wykałaczki)


*Używam tylko produkty certyfikowane ze znakiem przekreślonego kłosa
Kulki mozzarella posyp świeżo zmielonym pieprzem. Na patyczki nadziewaj: miętę, pomidor i ser mozzarella lub połówkę pomidora, ser mozzarella i seler naciowy. Potem każdy patyk wbij w krakers. Gotowe.

150 g of gluten-free crackers
200 g mozzarella, mini balls 

250 g cherry tomatoes
1 - 2 stalks celery, cut into slices
fresh mint leaf

ppeper

wooden sticks (toothpicks)

Sprinkle mozzarella balls with freshly ground pepper. Stick at(on) toothpicks: mint leaf, tomatoes and mozzarella cheese or half of tomato,
mozzarela and celery. Then impact each stick into cracker. Done.


Przepis bierze udział w akcji Lekkie niskokaloryczne Święta oraz Sylwester. Klikając na baner przejdziesz do strony z informacjami o akcji.

http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/lekkie-niskokaloryczne-swieta-oraz-sylwester