Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

niedziela, 30 sierpnia 2015

Roladki wieprzowe z papryką i kiszonym ogórkiem. Pork rolls with yellow pepper and pickled cucumber.

 

4 sztuki
900 g schab z wieprzowiny
1/2 dużej żółtej papryki, pokrojona w słupki
2 ogórki kiszone, pokrojone w słupki
1/2 cebuli, pokrojona w piórka
4 łyżeczki musztardy bezglutenowej
sól, świeżo zmielony pieprz
olej do smażenia

Mięso opłucz, osusz i pokrój w cztery grube plastry. Rozbij mięso. Dopraw pieprzem i solą, posmaruj każdy plaster mięsa łyżeczką musztardy, połóż po kilka kawałków papryki, ogórka i cebuli. Zawiń mięso w roladki, zepnij drewnianymi patyczkami, dopraw ponownie pieprzem i solą. Smaż na oliwie, około 60 minut, podlej od czasu do czasu niewielką ilością wody. Roladki podaję z Sałatką Waldorf

4 pieces
900 g pork roast
1/2 large yellow peppers, cut into bars
2 pickled cucumbers (in salt), cut into bars
1/2 onion, cut into pen (bars)
4 teaspoons of gluten-fre mustard
salt, freshly ground pepper
oil to frying

Rinse meat, dry and cut into four thick slices. Break up the meat. Season with salt and pepper, brush each slice of meat with a spoon of mustard, put a few pieces of pepper, cucumber and onion. Wrap the meat in rolls, clip with wooden sticks, and season again with salt and pepper. Fry on oil, about 60 minutesfrom time to time baste a small amount of water. Serve the pork rolls with Waldorf salad.