Treści umieszczone na stronie są tylko informacją, a nie poradą medyczną czy dietetyczną. Jakiekolwiek zmiany żywieniowe wprowadziłam na własną odpowiedzialność. Jeśli masz problemy ze zdrowiem, to zasięgnij pomocy uprawnionego specjalisty.

poniedziałek, 13 stycznia 2020

Sałatka paprykowa. Paprika (pepper) Salad.


/scroll down to english version/
2 duże czerwone papryki, pokrojone w kostkę
400 g żółtego sera, pokrojony w kostkę
1 puszka kukurydzy, 280 g netto
1/2 dużej czerwonej cebuli, pokrojona w kostkę
3 - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki cremomajo majonez wegański bez jaje lub majonezu bezglutenowego

Wszystkie składniki wymieszaj w misce, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj. Podawaj po pól godziny.

2 large red peppers, diced
400 g cheese, diced
1 can of corn, 280 g net
1/2 large red onion, diced
3 - 4 tablespoons of chopped parsley
3 tablespoons cremomajo vegan mayonnaise without eggs or gluten-free mayonnaise

Mix all ingredients in a bowl, add mayonnaise, season with salt and pepper, mix again. Serve after half an hour.