Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

czwartek, 19 lutego 2015

Deser - pieczone grejpfruty. Dessert - baked grapefruit.


4 porcje
2 grejpfruty czerwone
2 łyżki cukru trzcinowego

Krem waniliowo imbirowy
150 ml śmietany kremówki minimum 30%
1 - 2 łyżki cukru pudru
1/4 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
alergeny: laktoza

Umyj i osusz grejpfruty, potem przekrój na pół. Połóż połówki grejpfruta na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Wytnij nożem miąższ grejpfruta wokół skóry i każdy segment, łatwiej będzie tobie skonsumować upieczonego grejpfruta. Posyp każdą połówkę grejpfruta cukrem trzcinowym i piecz w 190 stopniach Celsjusza bez termoobiegu 12 - 15 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Podawaj ciepłe grejpfruty z kremem waniliowo imbirowym posypane cukrem trzcinowym.
Krem: Połącz śmietanę, imbir, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Odstaw na 5 minut, wtedy imbir uwolni swój aromat. Ubij śmietanę na sztywną pianę używając miksera.

Inspiracją był przepis ze strony withfoodandlove.com.

4 servings
2 grapefruit
2 tablespoons cane sugar

Vanilla Ginger Cream
150 ml of heavy cream at least 30%
1 – 2 tablespoons of icing sugar
1/4 teaspoon of ground ginger
1/2 teaspoon of vanilla extract

allergens: lactose

Wash and dry grapefruit and then slice in half. Place your halved grapefruits cut side up,
on a lined baking tray with parchment paper. Cut each grapefruit’s flesh by tracing the perimeter and each segment with a knife. This will make it easier to scoop out and eat after it has been baked. Sprinkle with cane sugar and bake at 190 celsius degrees without air flow for about 12 - 15 minutes or until slightly browned. When the grapefruit is done, pull it out of the oven and allow it to cool for 10 minutes. Serve warm with the ginger vanilla cream and spirinkled with cane sugar.
Cream: Mix together cream, ginger, icing sugar and vanilla extract. Let it stand for about 5 minutes, this will help bring out a stronger ginger body.
Whip the cream to stiff foam with a handmixer.