Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

piątek, 6 listopada 2015

Uwaga - wędliny bezglutenowe, ale...

W październiku pisałam o wędlinach ze znakiem przekreślonego kłosa firmy Viando. Niestety muszę poinformować - osoby, które dodatkowo mają nadwrażliwość/alergię na glutaminian monosodowy - wędliny bezglutenowe tej firmy zawierają ten wzmacniacz smaku.

Glutaminian monosodowy zawierają:
- polędwica wędzona
- schab małopolski
- sucha z Kujaw
- frankfurterki
- parówki z cielęciną
- śląska delikatesowa
- pasztetowa z cielęcina
- pasztetowa wędzona
- kiełbaski przekąskowe HE JO dojrzewające i pikantne
- parówki wiedeńskie
- kiełbasa krucha
- kiełbasa polska wędzona
- kiełbasa polska pieczona
- polędwica sopocka
- szynka gotowana
- salceson biały
- salceson bamberski
- przysmak z weka
- kiełbasa z szynki.



Firma dąży do tego aby ograniczać stosowanie dodatków do produkcji swoich wyrobów.