/scroll down to the English version/
Porcja dla 2 - 3 osób.
4 młodych małych buraków z liśćmi (botwina) lub 3 małe buraki
1 kalarepa
5 dużych rzodkiewek
200 g orzechów nerkowca
500 ml wody
2 łyżki octu jabłkowego
4 łyżki soku z cytryny
ząbek czosnku
2 – 3 gałązki rozmarynu lub 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
sól, pieprz do smaku
oliwa
Orzechy nerkowca zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia odcedź, dodaj 500 ml wody i zblenduj na gładki krem.
Buraczki i liście dokładnie umyj, odkrój zdrewniałe części i korzonki. Pokrój w grubą kostkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, podsmaż na niej zmiażdżony ząbek czosnku i rozmaryn. Dorzuć buraczki i podsmaż na wolnym ogniu około 10-15 minut aż zmiękną.
Zetrzyj na tarce obraną kalarepę, rzodkiewki i dodaj do buraczków. Zalej kremem z nerkowców. Dodaj ocet jabłkowy i sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Odstaw na dwie godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły, a chłodnik nabrał idealnej temperatury.
Inne propozycje, dla tych, którzy mogą jeść nabiał/Other suggestions for those who can eat dairy
Chłodnik z ogórka, awokado i jabłka. Cold soup with cucumber, avocado and apple.
Serving for 2 - 3 people
4 young small beets with leaves (chard) or 3 small beets
1 kohlrabi
5 large radishes
200 g cashew nut
500 ml water
2 tablespoons apple cider vinegar
4 tablespoons lemon juice
4 young small beets with leaves (chard) or 3 small beets
1 kohlrabi
5 large radishes
200 g cashew nut
500 ml water
2 tablespoons apple cider vinegar
4 tablespoons lemon juice
1 clove of garlic
2 - 3 sprigs of rosemary or 1 teaspoon dried rosemary
salt, pepper to taste
oil
2 - 3 sprigs of rosemary or 1 teaspoon dried rosemary
salt, pepper to taste
oil
Pour cashew nuts over water and leave overnight. Drain the next day, add 500 ml of water and blend to a smooth cream.
Beet and leaves thoroughly wash, cut woody parts and roots away. Cut chard into thick cubes.
Heat 2 tablespoons of oil in the pan, fry pressed clove of garlic and rosemary. Add beetroots/chard and fry them slowly for 10-15 minutes until they soften.
Grate peeled kohlrabi, radishes and add to the beetroots. Pour vagetables over the cashew cream. Add apple cider vinegar and lemon juice, season with salt and pepper. Let stand for two hours in the fridge to flavored and chilled.
Beet and leaves thoroughly wash, cut woody parts and roots away. Cut chard into thick cubes.
Heat 2 tablespoons of oil in the pan, fry pressed clove of garlic and rosemary. Add beetroots/chard and fry them slowly for 10-15 minutes until they soften.
Grate peeled kohlrabi, radishes and add to the beetroots. Pour vagetables over the cashew cream. Add apple cider vinegar and lemon juice, season with salt and pepper. Let stand for two hours in the fridge to flavored and chilled.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz