/scroll down to English version/
300 g mrożonych malin
300 g mrożonych borówek
250 g świeżych jeżyn
40 g cukru
kruszonka
80 g cukru
120 g bezglutenowych płatków owsianych
60 g bezglutenowej mąki jaglanej
60 g bezglutenowej skrobi kukurydzianej
130 g zimnego masła
2 łyżki mleka kokosowego, opcjonalnie
Owoce wymieszaj z cukrem, przełóż do formy do zapiekania. Masło ugnieć z cukrem, płatkami owsianymi i mąką, na koniec ododaj mleko kokosowe i jeszcze raz ugneć ciato rękoma. Kruszonkę pokrusz na owoce. Piecz 20 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni Celsjusza z termoobiegiem.
300 g frozen raspberries
300 g frozen blueberries
250 g fresh blackberries
40 g sugar
crumble
80 g sugar
120 g gluten-free oat flakes
60 g gluten-free millet flour
60 g gluten-free cornstarch
130 g cold butter
2 tablespoons coconut milk, optional
Mix fruit with sugar, transfer to a baking dish. Knead butter with sugar, oat flakes and flour, finally add coconut milk and knead dough again with your hands. Crumble the crumble over the fruit. Bake for 20 minutes in an oven preheated to 170 degrees Celsius with air flow.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz