Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

sobota, 11 maja 2019

Sałatka z physalis. Goldenberry salad.



/scroll down to the English version/
2 porcje
3 parówki z indyka
2 łyżki oliwy
100 g miechunki peruwiańskiej czyli physalis
45 g rukoli

dressing*
2 łyżki oleju z lnu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka syropu klonowego
sól i pieprz do smaku

Rukolę umyj i osusz, przełóż na talerze. Parówki pokrój w plasterki, podsmaż na oliwie około 3 minut. Parówkę przełóż na sałatę, na wierz posyp miechunkę peruwiańską.
*Wszystkie składniki umieść w małym słoiku i wytrząśnij. Skrop rukolę i delikatnie wymieszaj.

2 servings
3 turkey wiener
2 tablespoons oil
100 g goldenberries (physalis)
45 g rocket salad (arugula)

dressing *
2 tablespoons flax oil
1 tablespoon lemon juice
1 teaspoon maple syrup
salt and pepper to taste


Wash arugula and dry, put on plates. Cut sausages into slices, fry in oil for about 3 minutes. Place fried wienar on lettuce, sprinkle with goldenberries.
* Place all dressing ingredients in a small jar and shake. Drizzle the rocket and mix gently.


Brak komentarzy: