Treści umieszczone na stronie są tylko informacją, a nie poradą medyczną czy dietetyczną. Jakiekolwiek zmiany żywieniowe wprowadziłam na własną odpowiedzialność. Jeśli masz problemy ze zdrowiem, to zasięgnij pomocy uprawnionego specjalisty.

czwartek, 31 lipca 2014

Omelette with leaves of beetroot. Omlet z botwiną.



Porcja dla 2 osób.
5 jajek
pęczek botwiny (młode liście buraka)
2 pomidory, pokrojone w kostkę
mała cebula, pokrojona w kostkę
75 g sera cheddar, starty na tarce
sól, pieprz
łyżeczka suszonego oregano
2 łyżki masła

Podsmaż cebulkę na łyżce masła. Dodaj pokrojone pomidory i smaż aż zmiękną. Przypraw solą, pieprzem i oregano. Dodaj pokrojoną botwinę i smaż chwilę. Przełóż na talerz. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wlej roztrzepane jajka i usmaż omlet. Na gotowy omlet połóż usmażoną botwinę (młode liście buraka), posyp serem, wstaw do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika. Gdy ser się rozpuści omlet jest gotowy, około 5 minut. Przed podaniem posyp oregano.






Brak komentarzy: