wtorek, 1 maja 2018

Szuba - ukraińska sałatka śledziowa. Shuba - Ukrainian herring salad.



6 - 8 porcji /scroll down to the English version/
5 - 6 płatów/filetów śledziowych w occie z olejem , kupiłam wiejskie
1/2 cebuli
3 ziemniaki
2 duże marchwie
2 duże buraki
4 jajka
4 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól i świeżo zmielony pieprz


Ziemniaki, marchew i buraki ugotuj do miękkości, oddzielnie każde. Zetrzyj warzywa na dużych oczkach. Ugotuj jajka, zetrzyj na dużych oczkach. Śledzia pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę. Majonez wymieszaj z jogurtem.
W misce układaj warstawmi: śledzia, cebulę, ziemniaki (posyp solą i pieprzem), połowę sosu majonezowego, marchewkę, buraki, resztę sosu majonezowego i na koniec jajka. Posyp sałatkę szczypiorkiem.

6 - 8 servings
5 - 6 herring fillets in vinegar with oil
1/2 onion
3 potatoes
2 large carrots
2 large beets
4 eggs
4 tablespoons mayonnaise
3 tablespoons Greek yogurt
2 tablespoons chopped chives
salt, freshly ground pepper


Cook potatoes, carrots and beets until tender, separately each. Grate vegetables on large mesh. Boil eggs, grate on large mesh. Cut herring into cubes. Cut onion into cubes. Mix mayonnaise with yogurt.
Put layers in the bowl: herring, onion, potatoes (sprinkle with salt and pepper), half of mayonnaise sauce, carrot, beetroot, the rest of mayonnaise sauce and finally eggs. Sprinkle the salad with chives.





Prześlij komentarz