sobota, 6 sierpnia 2016

Bezglutenowe brokułowe knedle. Gluten-free broccoli dumplings.


21 sztuk, 3 porcje
500 g ziemniaków
1 duży brokuł (500 g)
100 g skrobi kukurydzianej lub bezglutenowej skrobi pszennej*
60 g of skrobi ziemniaczanej
60 g mąki ryżowej*
 
1 jajko
2 szczypty soli
pieprz

orzechy włoskie do posypania
4 łyżki masła
*Używam tylko produkty certyfikowane ze znakiem przekreślonego kłosa (patrz pod banerem z tytułem bloga PORADY)

Ziemniaki ugotuj z szczyptą soli,około 30 minut,odcedź. Brokuł podziel na cząstki i ugotuj z szczyptą soli, 10 minut. Odcedź. Ziemniaki i brokuł zagnieć na puree. Połącz i dokładnie wymieszaj. Dodaj jajko, mąkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Z ciasta formuj kulki. Gotuj knedle około 10 minut, od zagotowania. Knedle podawaj z rozpuszczonym masłem i posypane orzechami włoskimi. 
Polecam Bezglutenowe serowe knedle z śliwkami


21 dumplings, 3 servings
500 g of potato
1 large broccoli (500 g) 

100 g of corn starch or gluten-free wheat starch*
60 g of potato starch*
60 g of rice flou*
1 egg
2 pinches of salt
pepper

walnuts for sprinkling
4 tablespoons butter

* I only use certified products with the crossed grain symbol, gluten-free products available in Poland (side pannel: My internet shops with gluten-free products).  

Boil potatoes with pinch of salt, about 30 minutes, drain. Split broccoli into pieces and boil with a pinch of salt, 10 minutes. Drain. Knead potatoes and broccoli to puree. Connect and thoroughly mix. Add egg, flour, salt and pepper, mix thoroughly to a homogeneous mass. Form dough balls. Cook dumplings for about 10 minutes after boiling. Serve the dumplings with melted butter and sprinkled with walnuts.I recommend  Gluten-free cheese dumplings with plums.

Prześlij komentarz