Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

niedziela, 24 maja 2020

Bezglutenowe gofry z mąki arachidowej. Gluten-free Peanut Flour Waffles.


/scroll down to English version/
250 g bezglutenowej skrobi kukurydzianej
125 g mąki arachidowej
350 +/-50 ml mleka koziego
3 jajka
3 łyżki oliwy
2 1/2 łyżki cukru pudru
3/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

W misce wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw ciasto na godzinę. Piecz w gofrownicy 3 - 4 minuty, w zależności od mocy urządzenia. Możesz podawać z cukrem pudrem, konfiturą (dżem brzoskwiniowo malinowy), owocami.

Inne przepisy / Other recipes
Bezglutenowe czekoladowe gofry z syropem klonowym (komosa ryżowa, migdały). Gluten-free chocolate waffles with maple syrup (quinoa, almonds).

Bezglutenowe gofry (gryka, amarantus). Gluten-free waffles (buckwheat, amaranth).

Bezglutenowe gofry wytrawnie (komosa ryżowa, migdały). Gluten-free unsweet waffles (quinoa, almonds).

250 g gluten-free corn starch
125 g peanut flour
350 +/- 50 ml goat's milk
3 eggs
3 tablespoons oil
2 1/2 tablespoons icing sugar
3/4 teaspoon gluten-free baking powder

Mix all ingredients in a bowl.
Set aside dough for an hour. Bake waffles for 3 - 4 minutes using a waffle maker. You can serve with icing sugar, jam (peach raspberry jam), fruit.

Brak komentarzy: