Treści umieszczone na stronie są tylko informacją, a nie poradą medyczną czy dietetyczną. Jakiekolwiek zmiany żywieniowe wprowadziłam na własną odpowiedzialność. Jeśli masz problemy ze zdrowiem, to zasięgnij pomocy uprawnionego specjalisty.

wtorek, 19 czerwca 2018

Bezglutenowe gofry wytrawnie (komosa ryżowa, migdały). Gluten-free unsweet waffles (quinoa, almonds).


/scroll down to the English version/
130 g mąki migdałowej
70 g mąki z komosy ryżowej (zmielona komosa ryżowa) (możesz użyć skrobię kukurydzianą)
3/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
150 - 200 ml mleka migdałowego, bez cukru, przepis tutaj
3 jajka
3 łyżki oliwy
200 g startej cukinii


W misce wymieszaj mleko, jajka i oliwę. Dodaj makę, proszek do pieczenia i sól, wymieszaj. Dodaj cukinie i ponownie wymieszaj. Odstaw ciasto na godzinę. Piecz w gofrownicy  3 - 4 minuty, w zależności od mocy urządzenia. Podawaj z dojrzałym awokado.

See:
Bezglutenowe gofry (gryka, amarantus). Gluten-free waffles (buckwheat, amaranth).


130 g almond flour
70 g quinoa flour (you can use corn starch)
3/4 teaspoon gluten-free baking powder
1/2 teaspoon salt
150 - 200 ml almond milk, no sugar, recipe here
3 eggs
3 tablespoons oil
200 g grated zucchini

Mix milk, eggs and oil in a bowl. Add flour, baking powder and salt, mix. Add courgettes/zucchini and mix again. Put away the dough for one hour.
Bake waffles in a waffle maker 3 - 4 minutes, depending on the power of the equipment. Serve with ripe avocado.


Brak komentarzy: