niedziela, 21 stycznia 2018

Śniadanie: płatki gryczane i chia z czarną porzeczką. Breakfast: buckwheat flakes and chia with blackcurrant.


2 porcje  
4 płaskie łyżki nasion chia
4 płaskie łyżki płatków gryczanych, bezglutenowe  
400 ml mleka kokosowego
60 ml wody  
200 g mrożonej czarnej porzeczki
 
Nasiona chia i płatki gryczane zalej mlekiem kokosowym i wodą, wymieszaj i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia przełóż do pucharków. Rozmrożone czarne porzeczki podgrzej na patelni, gotuj około 1 - 2 minut. Przełóż porzeczki do pucharków. Gotowe
 
2 servings
4 level tablespoons of chia seeds

4 level tablespoons of buckwheat flakes, gluten-free
400 ml coconut milk

60 ml water
200 g frozen blackcurrant

Chia seeds and buckwheat pour coconut milk and water, stir and let stand overnight in the fridge. The next day, put chia and buckwheat pudding into cups. Thawed blackcurrant, heat in a frying pan, cook about 1 - 2 minutes. Put the currant into cups.


Polecam także / I also recommend

Śniadanie: pudding chia z wiśniami. Breakfast: chia seed pudding with sour cherry.
 
Prześlij komentarz