niedziela, 7 stycznia 2018

Biały sos z sokiem z cytryny, bezglutenowy. White sauce with lemon juice, gluten-free.



60 g masła
2 łyżki skrobi ziemniaczanej
300 ml śmietany 18% lub 30%
2 - 2,5 łyżki soku z cytryny
3 szczypty soli
250 ml wody

Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszając smaż około minuty. Dodaj porcjami śmietanę ciągle mieszając by nie powstały w sosie grudki. Dodaj sok z cytryny i sól, wymieszaj. Dodaj porcjami wodę i energicznie mieszaj, aż sos będzie jednolity. 
Sos podaje z gotowanym ryżem, groszkiem i marchewką.

60 g butter
2 tablespoons of potato starch
300 ml cream 18% or 30%
2 - 2.5 tablespoons of lemon juice
3 pinches of salt
250 ml water

Melt butter in a frying pan, add flour and fry
stirring constantly for about a minute. Add cream in portions, stirring constantly so that do not form clumps in the sauce. Add lemon juice and salt, mix. Add water in portions and stir vigorously until sauce is homogeneous.
The sauce is served with boiled rice, peas and carrots.


Prześlij komentarz