niedziela, 15 stycznia 2017

Pesto z jarmużu. Kale pesto.



/scroll down to the English version/
150 g jarmużu
75 g migdałów lub obranych pistacji
50 g drobno startego sera parmezan lub mieszanki serów 
2 małe ząbki czosnku
6 łyżek oliwy z oliwek
3 łyżki wody
sok z 1 cytryny
sól, pieprz 

Jarmuż umyj, osusz, usuń łodygi i porwij na kawałki. W blenderze umieść jarmuż, orzechy, ser, czosnek, oliwę i wodę, wszystko zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem.


150 g kale
75 g almonds or peeled pistachios
50 g finely grated Parmesan cheese
2 small cloves of garlic
6 tablespoons olive oil
3 tablespoons water
juice of 1 lemon
salt, pepper

Wash kale, dry, remove stems and break forth into pieces. In a blender, place kale, nuts, cheese, garlic, olive oil and water, all blend to a smooth paste. Season with salt and pepper.



Prześlij komentarz