Treści umieszczone na stronie są tylko informacją, a nie poradą medyczną czy dietetyczną. Jakiekolwiek zmiany żywieniowe wprowadziłam na własną odpowiedzialność. Jeśli masz problemy ze zdrowiem, to zasięgnij pomocy uprawnionego specjalisty.
środa, 24 sierpnia 2016
Surówka z ogórka i rzodkiewki. Cucumber radish salad.
2 porcje (scroll down to the English version)
4 ogórki gruntowe (lub 1 1/2 ogórka szklarniowego)
6 rzodkiewek
3 łyżki posiekanej zielonej cebulki (szczypiorku)
1 1/2 łyżeczki czarnego sezamu
sól i pieprz do smaku
dressing
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka cukru trzcinowego
Wszystkie składniki dressingu umieść w małym słoiczku i wytrząsaj aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Ogórki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. W misce umieść ogórki i rzodkiewką, dopraw solą i pieprzem,wymieszaj i odstaw na 15 minut. Do ogórków dodaj zieloną cebulkę, sezam i dressing, dokładnie wymieszaj i podawaj po 30 minutach.
Polecam I recommend: Mizeria. Cucumber dill salad.
2 servings
4 groubd cucumbers (or 1 1/2 greenhouse cucumber)
6 radishes
3 tablespoons chopped green onions (chives)
1 1/2 teaspoon black sesame seeds
salt and pepper to taste
dressing
2 tablespoons olive oil
1 tablespoons apple cider vinegar
1 teaspoon cane sugar
All dressing ingredients, place in a small jar and shaken until all ingredients well blended. Wash cucumbers, peel and cut into slices. Wash radishes and cut into slices. In a bowl, place the cucumbers and the radishes, season with salt and pepper, mix well and set aside for 15 minutes. To cucumbers, add green onions, sesame seeds and dressing, mix well and serve after 30 minutes.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz