Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
środa, 30 lipca 2014
Mizeria. Cucumber salad.
/scroll down to English version/
Składniki na 1 porcję:
1/2 zielonego, szklarniowego ogórka obranego i pokrojonego w plasterki lub 2 gruntowe
200 ml kwaśnej śmietany
2 łyżeczki octu jabłkwego
1 płaska łyżeczka cukru
szczypta soli
świeżo zmielony czarny pieprz
Ogórki umieścić w miseczce, posolić, dodać ocet winny, cukier i doprawić pieprzem, wymieszać i odstawić na jedną godzinę. Do zmożonych ogórków dodać kwaśną śmietanę, wymieszać.
Ingredients for 1 serving:
1/2 greenhouse cucumber peeled and cut into slices or 2 ground cucumber
200 ml of sour cream
2 teaspoons apple vinegar
1 level teaspoon sugar
pinch of salt
freshly ground black pepper
Place sliced cucumbers in a bowl, season with salt, add vinegar, sugar and season with pepper, stir and let stand for one hour. To cucumbers add sour cream and mix.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz