Treści umieszczone na stronie są tylko informacją, a nie poradą medyczną czy dietetyczną. Jakiekolwiek zmiany żywieniowe wprowadziłam na własną odpowiedzialność. Jeśli masz problemy ze zdrowiem, to zasięgnij pomocy uprawnionego specjalisty.

niedziela, 17 maja 2015

Truskawki z rabarbarem pod kruszonką z płatków owsianych. Strawberry and rhubarb with the oatmeal crumble.


400 g rabarbaru
500 - 600 g truskawek
40 g cukru

kruszonka
100 g płatków owsianych bezglutenowych
80 g bezglutenowej skrobi kukurydzianej lub bezglutenowej skrobi pszennej
60 g cukru
100 g masła
    

Masło posiekaj, dodaj płatki owsiane, mąkę i cukier, zagnieć wszystko na gładkie ciasto. Truskawki i rabarbar wymieszaj z cukrem, przełóż do naczynia do zapiekania. Na wierzchu posyp kruszonkę. Zapiekaj 20 minut w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku, z termoobiegiem. 

Truskawki i rabarbar pod kokosową kołderką.
Strawberry rhubarb with coconut crumble.

Zapiekane wiśnie i jabłka z kruszonką z amarantusa i migdałów.
Baked cherry and apple with amaranth and almond crumble.

Crumble z śliwkami i jeżynami. Plum blackberry crumble. 

400 g of rhubarb
500 - 600 g of strawberry
40 g of sugar

crumble
100 grams of gluten-free oatmeal
80 g of gluten-free corn starch or gluten-free wheat starch

60 g of sugar
100 g of butter



Chop the butter, add oatmeal, flour and sugar, knead everything to a smooth dough. Mix strawberries and rhubarb with sugar, put on the baking dish. On top sprinkle with crumble. Bake 20 minutes in preheated oven to 180 degrees Celsius, with air flow.



Brak komentarzy: