400 g rabarbaru
500 - 600 g truskawek
40 g cukru
kruszonka
100 g płatków owsianych bezglutenowych
80 g bezglutenowej skrobi kukurydzianej lub bezglutenowej skrobi pszennej
60 g cukru
100 g masła
Masło posiekaj, dodaj płatki owsiane, mąkę i cukier, zagnieć wszystko na gładkie ciasto. Truskawki i rabarbar wymieszaj z cukrem, przełóż do naczynia do zapiekania. Na wierzchu posyp kruszonkę. Zapiekaj 20 minut w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku, z termoobiegiem.
Zapiekane wiśnie i jabłka z kruszonką z amarantusa i migdałów.
Baked cherry and apple with amaranth and almond crumble.
Baked cherry and apple with amaranth and almond crumble.
500 - 600 g of strawberry
40 g of sugar
crumble
100 grams of gluten-free oatmeal
80 g of gluten-free corn starch or gluten-free wheat starch
60 g of sugar
100 g of butter
Chop the butter, add oatmeal, flour and sugar, knead everything to a smooth dough. Mix strawberries and rhubarb with sugar, put on the baking dish. On top sprinkle with crumble. Bake 20 minutes in preheated oven to 180 degrees Celsius, with air flow.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz