/scroll down to English persion/
7 - 8 płatów śledzia solonego w oliwie
1 mała cebula pokrojona w piórka
7 łyżek kwaśnej śmietany 18%
2 łyżki bezglutenowego majonezu
4 łyżeczki francuskiej musztardy
2 łyżeczki ostrej musztardy
ewentualnie pieprz do smaku
Śledzia zalej zimną wodą, mocz trzy godziny, po połtorej godziny wymień wodę.
Osusz śledzia papierowym ręcznikiem. Pokrój na kawałki, dodaj cebulę i wymieszaj z śmietaną, majonezem oraz musztardą. Dopraw pieprzem. Odstaw na kilka godzin by przegryzły się smaki.
7 - 8 slices of salted herring in oil
1 small onion, diced
7 tablespoons of 18% sour cream
2 tablespoons of gluten-free mayonnaise
4 teaspoons of French mustard
2 teaspoons of spicy mustard
pepper to taste, if desired
Cover herring with cold water and soak for three hours. Change water after an hour and a half.
Dry the herring with a paper towel. Cut into pieces, add onion, and mix with sour cream, mayonnaise, and mustard. Season with pepper. Set aside for a few hours to allow the flavors to blend.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz