/scroll down to English version/
9 - 10 płatów śledzi solonych w oliwie
3 jajka ugotowane na twardo
1 mała cebulka
200 g marynowanych grzybów, użyłam maślaki
10 mini ogórków konserwowych
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
pieprz do smaku
3 łyżki majonezu
Śledzia mocz w zimnej wodzie przez trzy godziny, po póltorej godziny wymień wodę. Osusz ręcznikiem śledzia. Pokrój w cienkie paski.
Cebulę drobno posiekaj. Ogórki konserowe pokrój w plasterki, grzyby marynowane pokrój w średnią kostkę. Śledzie wymieszaj z cebulą, grzybami marynowanymi, ogórkami konserwowymi, majonezem i natką pietruszki. Dodaj jako pokrojone w średnią kostkę, dopraw pieprzem do smaku i delikatnie wymieszaj. Odstaw na kilka godzin, by smaki się przegryzły.
9 - 10 slices of herring, salted in oil
3 hard-boiled eggs
1 small onion
200 g marinated/pickled mushrooms (I used butter mushrooms)
10 mini pickled cucumbers
1 teaspoon dried parsley
pepper to taste
3 tablespoons mayonnaise
Soak herring in cold water for three hours. Change the water after an hour and a half. Dry the herring with a paper towel. Slice the herring into thin strips.
Finely chop onion. Slice pickled cucumbers and cut pickled mushrooms into medium dice. Mix the herring with onion, pickled mushrooms, pickled cucumbers, mayonnaise and parsley. Add medium diced eggs, season with pepper to taste and mix gently. Set aside for a few hours to allow the flavors to meld.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz