/scroll down to English version/
15 cm pora, biała część, pokrojony w plasterki
1 czerwona papryka, pokrojona w mała kostkę
5 małych ogórków konserwowych, pokrojone w małą kostkę
pęczek koperku, grubo posiekany
150 g żółtego sera
1 puszka czerwonej fasoli
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
sól i pieprz do smaku
Fasolę z puszki przepłucz wodą i odsącz na sitku. Ser zetrzyj na dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
15 cm leek, white part, sliced
1 red pepper, cut into small cubes
5 small pickled cucumbers, cut into small cubes
a bunch of dill, coarsely chopped
150 g of yellow cheese
1 can of red beans
2 tablespoons of mayonnaise
2 tablespoons of Greek yogurt
salt and pepper to taste
Rinse canned beans with water and drain in a sieve. Grate the cheese on the large mesh. Mix all ingredients, season with salt and pepper.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz