Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
sobota, 20 października 2018
Deser dyniowo-jogurtowy z granatem. Pumpkin Yogurt Parfait.
/scroll down to the English version/
2 porcje
250 g jogurtu greckiego
150 g puree dyniowego
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej
granola
30 g płatków gryczanych, bez obróbki termicznej
90 g mieszanki orzechów (nerkowce, orzechy laskowe, orzechy włoskie)
1/4 łyżeczki cynamonu
ziarna granatu lub suszone figi
W misce wymieszaj jogurt, puree dyniowe, miód i przyprawę piernikową.
Granola: Orzechy grubo posiekaj. Dodaj płatki gryczane i cynamon, wymieszaj.
W szklankach umieść połowę masy jogurtowo-dyniowej. Na to posyp granolę. Wyłóż resztę jogurtu z puree dyniowym. Na wierzchu posyp ziarna granatu lub pokrojone na kawałki suszone figi.
2 servings
250 g Greek yoghurt
150 g pumpkin puree
2 tablespoons honey
1/2 teaspoon gingerbread spice
granola
30 g buckwheat flakes, without heat treatment
90 g nut mix (cashews, hazelnuts, walnuts)
1/4 teaspoon cinnamon
pomegranate arils or dried figs
In a bowl, mix yogurt, pumpkin puree, honey and gingerbread spice.
Granola: Chop the nuts thickly. Add buckwheat flakes and cinnamon, mix.
Put half of the yogurt pumpkin mass in glasses. Give granola. Put the rest of the yogurt with pumpkin puree. On top, sprinkle with pomegranate arils or cuted into pieces dried figs.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz