niedziela, 19 lutego 2017

Mus czekoladowy z malinami. Chocolate mousse with raspberries.


2 porcje
300 ml śmietany kremówki 30% lub 36%
100 g mlecznej czekolady
400 g malin
pistacje do dekoracji

Czekoladę rozpuść na kąpieli wodnej. Odstaw do ostygnięcia. Śmietanę ubij na sztywno. Odłóż 4 łyżki ubitej śmietany do dekoracji. Do śmietany dodaj powoli roztopioną czekoladę i delikatnie wymieszaj. Dodaj 350 g malin i wymieszaj mus czekoladowy. Przełóż do pucharków. Udekoruj bitą śmietaną, malinami i posiekanymi pistacjami.

2 servings
300 ml whipping cream 30% or 36%
100 g milk chocolate
400 g raspberry
pistachios to decorate

Melt chocolate on a water bath. Set aside to cool. Whisk whipping cream to stiff. Leave 4 tablespoons whipped cream for decoration. Add slowly the melted chocolate to the whipped cream and mix gently. Add 350 g raspberries and mix chocolate mousse. Put mousse into cups. Decorate the chocolate mousse with whipped cream,
remaining raspberries and chopped pistachios.


Prześlij komentarz