Treści umieszczone na stronie są tylko informacją, a nie poradą medyczną czy dietetyczną. Jakiekolwiek zmiany żywieniowe wprowadziłam na własną odpowiedzialność. Jeśli masz problemy ze zdrowiem, to zasięgnij pomocy uprawnionego specjalisty.

wtorek, 26 lipca 2016

Kokosanki. Coconut cookies.



15 ciastek
2 duże jajka
140 g cukru
250 wiórków kokosowych, słodzone

Białka ubij na sztywną pianę. Dodawaj cukier po łyżce, ciągle ubijając masę. Zmniejsz obroty, dodaj żółtka i ponownie ubij na sztywną masę. Do ubitych jajek dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj łyżką. Wykładaj masę kokosową łyżką do lodów na blachę wyłożoną pergaminem. Ciastka piecz w 170 stopniach Celsjusza (bez termoobiegu) przez 15 - 20 minut lub do lekkiego zarumienienia. Odstaw do ostygnięcia.

15 biscuits
2 large eggs
140 g sugar 

250 coconut flakes, sweetened

Whisk egg whites to stiff foam. Add sugar
spoon after spoon, whisking still mass. Reduce turnover of mixer, add egg yolks and whisk again on a stiff mass. To the whipped eggs, add coconut flakes and mix with a spoon. Place coconut mass with ice cream spoon onto a baking tray lined with parchment paper. Bake cookies at 170 degrees Celsius (without air flow) for 15 - 20 minutes. Set aside to cool.




Brak komentarzy: