poniedziałek, 13 czerwca 2016

Lody cytrynowe z awokado bez laktozy. Lemon ice cream with avocado without lactose.


2 dojrzałe awokado
1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
sok z półtorej cytryny
3 łyżki cukru pudru

Mleko kokosowe umieść na 12 godzin w lodówce. Potem oddziel wodę kokosową od twardej masy - mleka kokosowego. Awokado obierz, zmiksuj blenderem razem z sokiem z cytryny. Do masy z awokado dodaj mleko kokosowe i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj. Masę lodową zmróź w zamrażalce przez 6 godzin.


2 ripe avocados
1 can coconut milk (400 ml)
juice of half and one lemon
3 tablespoons of icing sugar

Place coconut milk for 12 hours in the fridge. Then separate coconut water from a hard mass/substance - coconut milk. Peel avocados, blend them with lemon juice. To the avocado mass add the coconut milk and sugar. Mix all thoroughly. Place ice cream into freezer for 6 hours.



Prześlij komentarz