Treści umieszczone na stronie są tylko informacją, a nie poradą medyczną czy dietetyczną. Jakiekolwiek zmiany żywieniowe wprowadziłam na własną odpowiedzialność. Jeśli masz problemy ze zdrowiem, to zasięgnij pomocy uprawnionego specjalisty.
niedziela, 28 czerwca 2015
Sos BBQ. BBQ sauce.
Sos BBQ:
14 łyżeczek (120 g) ketchupu, bezglutenowy
1/8 kubka melasy, nie dodałam
80 g ciemnego brązowego cukru
4 łyżki soku z ananasa (może być ocet jabłkowy)
4 łyżki wody
1/3 łyżki sosu worcester (zawiera ocet ze słodu jęczmiennego)
1 łyżeczka musztardy, bezglutenowa
1/2 łyżeczki papryki mielonej wędzonej
1/4 łyżeczki czosnku w proszku
1/8 łyżeczki pieprzu cayenne
1/3 łyżeczki soli
1/3 łyżeczki pieprzu lub więcej
Połącz wszystkie składniki i od momentu zagotowania gotuj w bardzo głębokim rondlu (rozpryskuje się) przez 5 minut na małym ogniu. Sos możesz przechowywać w lodówce około tygodnia.
BBQ sauce:
14 teaspoons (120 g) of ketchup, gluten-free
1/8 cup molasses, I didn't add
80 g of dark brown sugar
4 tablespoons of pineapple juice (or apple cider vinegar)
4 tablespoons of water
1/3 tablespoon worcester sauce (contains vinegar from barley malt)
1 teaspoon mustard, gluten-free
1/2 teaspoon ground smoked pepper
1/4 teaspoon garlic powder
1/8 teaspoon cayenne pepper
1/3 teaspoon salt
1/3 teaspoon pepper or more
Combine all ingredients of sauce. In the very deep pan, after boiling cook sauce over low heat 5 minutes. Store the sauce in the fridge for about a week.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz