Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

niedziela, 7 lipca 2024

Cukinia z fasolką i pieczarkami. Zucchini with beans and mushrooms.

 



/scroll down to English version/

1 1/2 cukini
1 puszka białej fasolki (400 g)
4 łyżki serka smietankowego
100 g pieczarek
1/2 cebuli
sól i pieprz do smaku
1 łyżka cząbru lub majeranku
masło
oliwa do smażenia

Jedną cuknię pokrój na kawałki. Podsmaż na oliwie i odrobinie masła. W międzyczasie zetrzyj na dużych oczkach pół cukini i pieczarki. Do podsmażonej cukini dodaj startą cukinię, pieczarki, fasolkę i pokrojoną w kostkę cebulę. Dopraw solą i pieprzem, dodaj cząber. Duś przez około 15 minut, na koniec dodaj ser śmietankowy, wymieszaj i duś jeszcze z 5 minut.

1 1/2 zucchini
1 can of white beans (400 g)
4 tablespoons of cream cheese
100 g mushrooms
1/2 onion
salt and pepper to taste
1 tablespoon of savory or marjoram
butter
oil for frying

Cut one zucchini into pieces. Fry in oil and a little butter. In the meantime, grate half zucchini and mushrooms using large holes. Add grated zucchini, mushrooms, beans and diced onion to the fried zucchini. Season with salt and pepper and add the savory. Simmer for about 15 minutes, finally add cream cheese, mix and simmer for another 5 minutes.


Brak komentarzy: