Treści umieszczone na stronie są tylko informacją, a nie poradą medyczną czy dietetyczną. Jakiekolwiek zmiany żywieniowe wprowadziłam na własną odpowiedzialność. Jeśli masz problemy ze zdrowiem, to zasięgnij pomocy uprawnionego specjalisty.

wtorek, 20 sierpnia 2019

Kawa zbożowa jak cold brew. Grain coffee like a cold brew.



/scroll down to the English version/
1 porcja
200 ml przegotowanej wody, schłodzona do temperatury pokojowej
1 czubata łyżka rozpuszczalnej kawy zbożowej Inka, bezglutenowa
1 łyżeczka syropu z agawy
50 ml mleka migdałowego lub koziego
kilka kostek lodu 

W dużym kubku umieść wodę, dodaj kawę zbożową i dokładnie wymieszaj. Dodaj syrop z agawy i lód, ponownie wymieszaj. Na końcu dodaj mleko. Serwuj od razu.

1 serving
200 ml boiled water, cooled to room temperature
1 heaped tablespoon Inka instant grain coffee, gluten free
1 teaspoon agave syrup
50 ml almond or goat milk
a few ice cubes



Place water in a large mug, add cereal/grain coffee and mix thoroughly. Add agave syrup and ice, mix again. Finally, add milk. Serve  immediately.



Brak komentarzy: