Treści umieszczone na stronie są tylko informacją, a nie poradą medyczną czy dietetyczną. Jakiekolwiek zmiany żywieniowe wprowadziłam na własną odpowiedzialność. Jeśli masz problemy ze zdrowiem, to zasięgnij pomocy uprawnionego specjalisty.
piątek, 18 maja 2018
Naturalna woda cytrynowa. Natural lemon water.
/scroll down to the English version/
Sprytny sposób na smakową wodę zdradziła mi moja młodsza siostra. Trzeba użyć gazowanej wody, może być średniozmineralizowana. Ta wysokozmineralizowana ma zbyt intensywny smak. Bąbelki gazu wyciskają sok z plasterków cytryny i w kilka minut masz gotową wodę smakową. Bąbelki gazu przyspieszają uzyskanie cytrynowego aromatu wody.
500 ml gazowanej wody średniozmineralizowanej
1/2 dużej cytryny
klika listków mięty, opcjonalnie
Cytrynę sparz gorącą wodą, wyszoruj by pozbyć się chemii. Pokrój w plasterki lub połowki plasterków. Umieść w wysokiej karafce i zalej wodą gazowaną. Po 20 minutach możesz już skosztować wody cytrynowej. Możesz maksymalnie dwa razy zalać plasterki 500 ml wody.
A smart way to taste the water was revealed to me by my younger sister. You need to use sparkling water, it can be medium mineralized. High-mineralized water flavor is too intense. Gas bubbles squeeze juice from slices of lemon and in a few minutes you have ready-made flavored water. Gas bubbles accelerate getting the lemon aroma of water.
500 ml medium-mineralized carbonated/sparkling water
1/2 large lemon
a few mint leaves, optional
Blanch lemon with hot water, scrub to get rid of chemistry. Cut lemon into slices or half slices. Place in a high carafe and pour sparkling water over. After 20 minutes, you can taste lemon water. Maximum twice, you can pour slices lemon with 500 ml of water over.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz