niedziela, 22 maja 2016

Nie bądź naiwny konsumencie.

Polecam artykuł: Jak oszukać konsumenta?

Mleka z hipermarketu lepiej nie pij. Nie kupuj sera…



W dzisiejszych czasach nawet jak wybierzesz produkt oznakowany "nie ma konserwantów, nie ma ulepszaczy smaków" (bez chemii), to produkty użyte do jego wytworzenia zostały wyhodowane przy użyciu chemii! Niestety produkty ekologiczne są dla statystycznego Polaka za drogie. Masz ogródek - to może warto zasiać warzywka zamiast trawy (niestety czeka cię pielenie), najlepiej z dala od drogi, bo spaliny szkodzą.

Klient oczekuje coraz nowszych walorów smakowych, a czy zdajesz sobie sprawę, że to oznacza wprowadzanie nowych związków chemicznych do żywności. Im więcej różnych substancji w pożywieniu tym większe prawdopodobieństwo pojawienia się alergii, nietolerancji pokarmowych, chorób.

Potrzeba kilkudziesięciu lat, by stwierdzić czy dana substancja ma szkodliwy wpływ na zdrowie i środowisko.


Prześlij komentarz