sobota, 7 kwietnia 2018

Łazanki z kiszoną kapustą. Lazanki with sauerkraut.


4 porcje /scroll down to the English version/
600 g kiszonej kapusty
250 g bezglutenowego makaronu łazanki
200 g boczku, pokrojony w kostkę
250 g kiełbasy, pokrojona na małe kawałki
1 + 1/2 cebuli, drobno posiekana
3 liście laurowe
7 ziaren ziela angielskich
pieprz do smaku
oliwa

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
Kiszoną kapustę umieść w garnku, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, zalej wodą. Gotuj około 45 minut. 
W międzyczasie podsmaż na oliwie cebulę. Zdejmij z patelni. Podsmaż kiełbasę i boczek.
Ugotowaną kaputę odcedź. Pokrój kapustę. Dodaj do kapusty cebulkę, kiełbasę i boczek, trzy łyżki oliwy, wymieszaj i dopraw pieprzem. Podgrzej kapustę, dodaj makaron łazanki i gotuj jeszcze kilka minut. 


4 servings
600 g sauerkraut
250 g gluten-free small
square noodles, colled lazanki in Poland
200 g bacon, diced
250 g sausage, cut into small pieces
1 + 1/2 onion, finely chopped
3 bay leaves
7 grains of allspice
pepper to taste
oil


Cook pasta according to the instructions on the packaging.
Place sauerkraut in pot, add allspice and bay leaves, pour over water. Cook about 45 minutes.
In the meantime, fry onions with oil. Take onion off the pan. Fry sausage and bacon.
Drain the cooked sauerkraut. Cut the cabbage. Add onion, sausage, bacon and three tablespoons of oil to the sauerkraut, mix and season with pepper. Heat the sauerkraut, add noodles and cook for a few minutes more.


Prześlij komentarz