sobota, 29 października 2016

Plindze (plyndze) z gruszką. Potato fritters with pear.


12 małych placków:
1 kg ziemniaków
2 duże, twarde gruszki
2 jajka
4 czubate łyżki skrobi kukurydzianej

oliwa do smażenia

Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Gruszki umyj, usuń gniazda nasienne, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Ziemniaki wymieszaj z gruszką, odciśnij sok. Dodaj mąkę i jajka, dokładnie wymieszaj. Placki piecz na oliwie na średnim ogniu 2-3 minuty z każdej strony na złoto-brązowy kolor. Można podawać posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną.


12 small fritters:
1 kg of potatoes
2 large, hard pears
2 eggs
4 heaping tablespoons of cornstarch

oil for frying

Peel potatoes, grate with large mesh. Wash pears, remove seeds, grate with large mesh. Mix potatoes with pear, squeeze the juice. Add flour and egg, mix thoroughly. Bake fritters in olive oil over medium heat for 2-3 minutes on each side until golden brown. You can serve sprinkled with icing sugar or with whipped cream.


Prześlij komentarz