wtorek, 6 września 2016

Matcha latte.




1 porcja
1 łyżeczka matcha w proszku
3 łyżki zimnej wody
150 ml gorącej wody (80 stopni Celsjusza)
100 ml mleka kokosowego (minimum 80%)
1 łyżeczka cukru trzcinowego

Do miseczki wsyp proszek matcha i wlej 3 łyżki zimnej wody. Za pomocą spieniacza do mleka dokładnie wymieszaj składniki. Całość przelej do filiżanki. Wlej gorącą wodę, dodaj cukier oraz mleko kokosowe. Całość ponownie spień, tak aby powstała pianka. Podano na bolesławieckiej ceramice.

1 serving
1 teaspoon of matcha powder
3 tablespoons of cold water
150 ml of hot water (80 Celsius degrees)
100 ml of coconut milk (minimum 80%)
1 teaspoon cane sugar

Place matcha powder into a bowl and pour 3 tablespoons of cold water. Using a milk frother mix the ingredients
thoroughly. Pour all into the cup. Pour hot water, add sugar and coconut milk. Froth all again to form a foam. Served on Boleslawiec pattern
ceramics.





Prześlij komentarz