piątek, 27 maja 2016

Zupa szpinakowo-kalarepowa. Spinach kohlrabi soup.


3 porcje, koszt dania dla 1 osoby = 5 zł
2 kalarepy
2 małe marchewki
1 pietruszka
1 ząbek czosnku
150 g świeżego szpinaku
2 szczypty soli
3 łyżki oliwy
1 litr wody

ugotowane jajka

Warzywa umyj i obierz. Pokrój na kawałki. W garnku umieść warzywa oprócz szpinaku, dodaj oliwę i wodę. Gotuj zupę około 20 minut, od zagotowania wody. Dopraw solą. dodaj szpinak i gotuj około 3 minut. Zupę zmiksuj blenderem. Podawaj z ugotowanym jajkiem.


3 servings
2 kohlrabi
2 small carrots
1 parsley

1 clove of garlic
150 g fresh spinach
2 pinches of salt 

3 tablespoons olive oil
1 liter of water

boiled eggs

Wash and peel the vegetables. Cut into pieces. In a saucepan, place vegetables (without spinach), add olive oil and water. Cook soup about 20 minutes of boiling water. Season with salt. Add spinach and cook soup about 3 minutes more. Blend the soup. Serve with boiled egg.


Prześlij komentarz