piątek, 12 sierpnia 2016

Jajecznica z kurkami. Scrambled eggs with chanterelles.


2 porcje
6 jajek
200 g kurek
1/2 cebuli,pokrojona w kostkę
6 gałązek natki pietruszki, drobno posiekana
szczypta soli
2 łyżki masła lub olej z oliwek

Oczyść kurki. Umieść kurki w misce, posyp 1 łyżeczką soli i zalej wrzątkiem, zamieszaj. Brud opadnie na dno, wyjmij kurki z wody. Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebulkę i zeszklij. Dodaj kurki i smaż około 7 minut. Jajka wbij do miski i lekko roztrzep, dodaj sól i natkę pietruszki, wymieszaj. Jajka dodaj do kurek, smaż około 3 minut, mieszając od czasu do czasu. 
Polecam: Śniadanie - pieczarki nadziewane jajecznicą, Jajecznica z kiełbaską, Jajecznica z pomidorami i ziołami.


2 servings
6 eggs
200 g of chanterelles
1/2 onion, diced
6 sprigs of parsley, finely chopped
pinch of salt
2 tablespoons butter or olive oil
 

Clean chanterelles. Place them in a bowl, sprinkle with 1 teaspoon of salt and pour over boiling water, stir. fall dirt to the bottom, remove the chanterelles from the water. Heat butter in a pan, add onion and fry until transparent. Add chanterelles and fry for about 7 minutes. Break the eggs into a bowl and lightly beat, add salt and parsley and mix. Add eggs to the chanterelles, fry about 3 minutes, stirring from time to time.
I recommend:
Breakfast - stuffed mushrooms with scrambled eggsScrambled eggs with sausage, Scrambled eggs with tomatoes and herbs.

Prześlij komentarz