niedziela, 3 lipca 2016

Brownie z cukinią i bananami. Zucchini Banana Brownie.



200 g gorzkiej czekolady
150 g masła
250 g drobnego cukru
100 g mąki kokosowej
2 banany
100 ml wody
1 średniej wielkości cukinia

szczypta soli 

blacha o wymiarach 21 cm x 24 cm

Banany zmiksuj blenderem na puree. Czekoladę połam na małe kawałki. Masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj z cukrem, gdy się rozpuści dodaj czekoladę, a następnie masło i podgrzewaj aż wszystko się rozpuści. Wymieszaj i zdejmij garnek z ognia. W misce wymieszaj mąkę i bananowe puree. Dodawaj powoli syrop czekoladowy i całość znów zamieszaj. Dodaj startą na dużych oczkach cukinię i delikatnie wymieszaj. Przełóż ciasto do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz przez 40 minut w 175 stopniach Celsjusza bez termoobiegu. Ciasto musi ostygnąć, wtedy uzyskuje swoją właściwą konsystencję. 

250 g of dark chocolate
150 g butter
220 g sugar
100 g of coconut flour
2 banana
100 ml glass water
1 medium zucchini 

pinch of salt

baking sheet 21 cm x 24 cm 

Blend bananas to puree. Break chocolate into small pieces. Cut butter into cubes. Boil water and sugar. Add chocolate and butter and cook until melted. Remove the pan from the heat. In a bowl, mix flour and banana puree. Slowly add chocolate syrup and mix. Add grated on large mesh zucchini and mix gently. Transfer dought to a baking pan lined with parchment. Bake for 40 minutes at 175 degrees Celsius without of air flow. The dough needs to cool down, then obtains proper consistency.



Prześlij komentarz