Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

środa, 3 lutego 2016

Pieczone buraki. Roasted beetroots.



duże buraki

Buraki umyj, odetnij część przy korzeniu i łodygach, nie obieraj. Przekrój na pół buraki. Umieść na blasze wyłożonej pergaminem. Skrop oliwą z oliwek. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Piecz 75 minut, aż widelec wejdzie lekko w buraka. Zimne buraczki obierz. Ja takie buraki (zimne prosto z lodówki) lubię jeść bez dodatków i przypraw, jako przekąska, są lekko słodkie.
Możesz też wykorzystać do przygotowania buraczków z chrzanem, przepis tutaj: http://.../pieczone-buraki-z-chrzanem-roasted-beetroots-with-horseradish//

large beets

Wash beets, cut off the tip at the root and stems, no peeling. Cross beets in half. Place on a baking sheet lined with parchment paper. Drizzle them with olive oil. Put in the preheated oven to 180 degrees Celsius with air low. Bake 75 minutes, until fork will come slightly into beets. Peel the cold beetroots. I like to eat the cold beet (from the fridge) without additives and spices, as a snack, are slightly sweet.
You can also used roasted beets to prepare beets with horseradish, recipe here:
http://.../pieczone-buraki-z-chrzanem-roasted-beetroots-with-horseradish//

 

Brak komentarzy: